Breadcrumb

X Esiopetus aloitusteksti

Esiopetus Peda.netin sivuille

Esiopetus velvoittavaksi

Perusopetuslain mukaan lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna.

Lakia sovelletaan 1.8.2015 alkaen.

Tavoitteena on parantaa lasten oppimisedellytyksiä ja lisätä koulutuksellista tasa-arvoa.

Esiopetus on opetussuunnitelmaan perustuvaa lasten kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä tukevaa opetusta. Esiopetuksessa lapsilla on tilaisuuksia monipuoliseen vuorovaikutukseen ja sosiaalisten taitojensa vahvistamiseen.

Maksutonta esiopetusta tarjotaan neljä tuntia päivässä pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina. Esiopetuksessa tarjotaan lounas. Esiopetusta saavalla lapsella on oikeus oppilashuollon palveluihin.

Esiopetuslapsen päivähoito

Esiopetuksen lisäksi tarvittava päivähoito on maksullista. Mikäli esiopetuksessa oleva lapsi tarvitsee päivähoitoa koulujen loma-aikoina, veloitetaan ko. päiviltä osa- tai kokopäivähoitomaksu.

Kuljetus

Outokummun kaupunki järjestää pääasiassa koulukyytien yhteydessä kuljetuksen kotoa esiopetuspaikkaan ja takaisin niille lapsille, jotka eivät tarvitse esiopetuksen lisäksi päivähoitoa ja joiden matka kotoa esiopetuspaikkaan on yli kolme kilometriä. Vanhemmat kuljettavat itse päivähoitoa tarvitsevat esioppilaat.

Esiopetus uuteen koulurakennukseen

Outokummun kaupungin esiopetus siirtyy uuteen Kummun koulun rakennukseen suunnitellun aikataulun mukaisesti syksyllä 2016. Uudessa Kummun koulussa opiskelevat luokat 1 - 9 sekä esiopetus.

Kuulumisia Kummun koulun rakennusprojektista

 

X Päivähoitotoimisto

Päivähoitotoimisto

päivähoidonjohtaja
Jaana Reijonen
puh. 044 755 9305
jaana.reijonen@
outokummunkaupunki.fi

käyntiosoite:
Hovilankatu 2
83500 Outokumpu

postiosoite:
PL 47
83501 Outokumpu

Päivähoitotoimisto on avoinna ma-pe 9-12. Muina aikoina sopimuksesta.