Talvihoito 2022-2023

Tietoa Outokummun kaupungin aurauksista talvella 2022-2023

 

Katualueiden aurausvastuukarttaan pääset tästä.

Tänä talvena kaupunkirakennepalvelut ovat päättäneet hoitaa katujen ja liikenneväylien kunnossapidon omana työnä. Kaupunki on tänä vuonna varautunut myös suuremmalla aurauskaluston määrällä. Viime talvena aurauskalustoa oli viisi ja tänä talvena kuusi.

Vilkkaimmin liikennöidyt ajoradat aurataan ensimmäisenä, jonka jälkeen aurataan eniten käytetyt kevyen liikenteen väylät kaupungin keskustan alueelta. Tämän jälkeen siirrytään kaupungin muihin osiin. Kaupunki huolehtii myös kevyen liikenteen väylien liukkauden torjumisesta aurauskartan mukaisilla alueilla.

Katu-alueiden aurauksista syntyvät lumet pyritään pitämään katualueelle varatulla lumitilalla, mutta kiinteistöjen liittymät ovat osa katu-alueeseen rajautuvaa kiinteistön omistajan tilaa. Kiinteistön omistajan tilaan voi kertyä runsaastikin lunta. Jokaista liittymää emme valitettavasti pysty kaupungin toimesta puhdistamaan.

Aurattavia katuja on yhteensä noin 180 kilometrin verran. Olemme varautuneet myös kahteen aurauskierrokseen. Yhden aurauskierroksen kustannukset ovat tulevana talvena kaupungille noin 8000 euroa.

Kaupunki vai ELY-keskus?

ELY-keskus vastaa Kuusjärventien, Polvijärventien, Outokummuntien ja Kaavintien ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien kunnossapidosta. Yhteydenotot Tienkäyttäjän linjaan puh. 0200 2100 (24 h/vrk).

Kaupunki taas vastaa ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien talvikunnossapidosta ja liukkauden torjunnasta. Lisäksi kaupunki vastaa pientalovaltaisten alueiden jalkakäytävien aurauksista ja hiekan poistosta.

Palautetta aurauksista voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen tekninenvirasto@outokummunkaupunki.fi. Vaaraa aiheuttavissa tai akuuteissa tilanteissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä talvihoidon päivystykseen: 044 755 9436

Myöskin tänä talvena toivomme tienkäyttäjiltä malttia, yhteistyötä ja ymmärrystä liikenteessä!

 

Outokummun kaupunkirakennepalvelut