Kaupunginhallinnon kuulumisia

KAUPUNGIN HALLINNON KUULUMISIA 15.6.2023

 

Lupasin ensimmäistä blogia kirjoittaessani, että pyrin säännöllisesti kirjoittamaan ajankohtaisista asioista Outokummussa ja muuallakin. No nyt on päivä jos toinenkin vierähtänyt enkä ole saanut mitään aikaiseksi. No joo, onhan tähän syynsä ja se toinenkin. Hoidin ennen kaupunginjohtajan vakanssia hallinto- ja talousjohtajan tehtäviä. Olemme valinneet uudeksi hallinto- ja talousjohtajaksi Jenna Ahosen. Ahonen ottaa perhesyistä tehtävän vastaan vasta syksyllä 2024. Olemme kaupungin hallinnossa pohtineet eri vaihtoehtoja, kuinka hoidamme hallinnon ja talouden hommat tuonne saakka. Myös sitä, mikä on kaupungin kannalta taloudellisesti ja toiminnallisesti paras vaihtoehto. Se vaihtoehto, että viran tai toimen vapautuessa tehtäviä vain pilkotaan palasiin ja siirretään nykyiselle henkilöstölle ei ole hyvä vaihtoehto nyt eikä varsinkaan mitkä vaikutukset sillä on tulevaisuuteen. Jossakin vaiheessa liika säästäminen kääntyy itseään vastaan. Vaikka monetkaan hallinnon tehtävät ei näy kuntalaiselle konkreettisena palveluna, niille on oltava tekijä, jotta organisaatio toimii. Hallinnon palvelut ovat kuntalaisen välittömän palvelun tukipalveluja, ja usein myös lakisääteisiä.

No tässä oli pitkä esipuhe siihen, että koska tämän lähes puolivuotiskauden ollaan oltu kaupungin hallinnossa vajaalla miehityksellä tai naisituksella, ei kaikkiin - ei niin lakisääteisiin - tehtäviin ole jäänyt aikaa. Mutta nyt tilanne on muuttunut, koska hallintoomme tuli uusi tekijä noin puolentoista vuoden ajaksi; Pasi Lamminluoto Kiteeltä.

Tämänkin vakanssin täytössä törmäsimme siis kunta-alaa jo pitkään puhuttavaan ongelmaan eli rekrytointivaikeuteen. On sääntö kuin poikkeus, että julkisesti haussa ollut tehtävä laitetaan usein hakuun toiselle kierrokselle. Muodollisesti päteviä saatikka jo kyseisiä tehtäviä tehnyttä on vaikea saada. Sitä en usko, etteikö tekijöitä olisi, mutta mikä on syynä siihen, että kunta-ala ei ole houkutteleva. Onko syynä se, että uusi julkinen organisaatio eli hyvinvointialueet vetävät enemmän hakijoita. Miksi näin, johtuuko palkkatasosta. Onko hyvinvointialueiden palkkataso parempi kuin kunnilla. Ei ole tutkittua tietoa, mutta tuntuma on, että perinteisesti kuntien omistamat kuntayhtymät maksavat ja ovat maksaneet parempaa palkkaa kuin kunnat. No onko palkan määrä se ainut kriteeri jätettäessä työpaikkahakemuksia. No ei tietenkään ole, mutta merkittävä tekijä kuitenkin. Ei tässä yhteiskunnassa pärjää ilman rahaa. Mielenkiintoinen dilemma!

Pohdin vielä rekrytointiongelmaa siitä näkökulmasta, että olemmeko me nykyiset kuntatyöntekijät itse syyllisiä siihen, että kunta-ala ei houkuta. Olemmeko viestineet oikealla tavalla. Jos voivottelemme, kuinka tiukilla kuntien talous on, kuinka kuormittavaa työ on, lisää tehtäviä kaatuu kaiken aikaa päälle entisten lisäksi, niin ei varmaan houkuta. Onneksi Outokummun kaupunki on tsempannut tässä. Kaupunki viestii toiminnoista, tapahtumista ja ihan arkisistakin asioista myönteisessä hengessä eri viestintäkanavissa. Näin tapahtuu myös jatkossa!

Kaupungin hallinnossa katse alkaa kääntyä jo seuraavaan vuoteen. Pikkuhiljaa alamme käynnistää vuoden 2024 valmistelua, mutta sitä ennen kaupunginvaltuusto käsittelee vielä menneen vuoden tilinpäätöksen.

Tässäpä tämän kertaiset!

Aurinkoista alkukesää!

 

Päivi Lintumäki

kaupunginjohtaja