SYKSYN TULEVAA OHJELMISTOA

 

YK:n päivänä 24.10.2021 klo 15.00 Teatteri Kiisulla konsertoi upea LIISA TAVI. Tämä kannattaa pistää kalenteriin. VAPAA PÄÄSY.

Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi palaa lavoille muutaman vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen yhdessä pianisti Arto Piispasen ja basisti Ville Rauhalan kanssa. Kauneimmat ja koskettavimmat laulut monien nuoruudesta osoittavat voimansa myös tässä ajassa. Illan aikana kuullaan Tavin klassikkolauluja kuten Elämälle kiitos, Jäähyväiset aseille, Seison torilla, Mustat kyyneleet, Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata ja Lasta ei saa tukuttaa. Liisa Tavin ainutkertainen konsertti osoittaa, että hyvä musiikki ei vanhene vaan kypsyy ja herkistää edelleen!

---------------------------------------------------------------------------------------

Sivuutetut - liikekuvia ihmiskaupasta, demo + keskustelu. To 28.10.2021 Teatteri Kiisu.

Elävä näyttely klo 18-20, keskustelu klo 20-20.30. VAPAA PÄÄSY!

Sivuutetut-työryhmä valmistaa tulevaa teostaan Outokummun Vanhan Kaivoksen residenssissä lokakuussa. Tervetuloa katsomaan elävän näyttelyn demoa ja tapaamaan taiteilijoita Teatteri Kiisuun!

Sivuutetut - liikekuvia ihmiskaupasta on teoskokonaisuus, jossa kuvataide ja tanssitaide, liike ja jälki, ihmiskeho ja materiaali, käyvät vuoropuhelua. Valo- ja äänisuunnittelu täydentävät kokonaisuutta, joka sulautuu yhteen eläväksi näyttelyksi.

Näyttelyn teoksissa ja kohtauksissa työryhmä on temaattisesti tarkastellut seksikaupan uhrin kehollista tunnekokemusta sekä pyrkii tarjoamaan mahdollisuuden aiheen tunnistamiseen ja empatian kokemiseen. Kokonaisuus koostuu ihmisliikkeestä ja -kehoista, piirroksista, kollaaseista, tekstiiliveistoksista, valosta ja äänestä.

Sivuutetut - liikekuvia ihmiskaupasta saa ensi-iltansa Liikelaiturilla, Tampereella 4.12.2021.

 

Tekijät

Kuvataiteilija: Maijariitta Karhulahti

Tanssitaiteilija: Hanna Kahrola

Valosuunnittelija: Veli Pekka Kuronen

Äänisuunnittelija: Markus Tapio

Videodokumentoija: Veera Launonen

Puvustaja: Suvi-Tuuli Höglund

Tuotanto: Hanna Kahrola ja Maijariitta Karhulahti

Kuva: Veera Launonen, muokkaus: Maijariitta Karhulahti

 

Elävä näyttely on auki 2 h.

Teoskokonaisuutta voi katsoa kuin taidenäyttelyä, tilassa saa tulla ja mennä vapaasti.

Suositusikäraja 12 v.

Vapaa pääsy

 

Tukijat ja yhteistyökumppanit

Otto A. Malmin Lahjoitusrahasto, Niilo Helanderin Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan taidetoimikunta, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Vanhan Kaivoksen residenssi, Liikelaituri / Pirkanmaan Tanssin Keskus, Esitystaiteen seura, Kuopion kaupunki, Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö, Kuopion Toripysäköinti Oy, Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry, Vapauta Uhri ry / Room of Hope

----------------------------------------------------------------------------------------------

30.10.2021 Ravintola Takomo (Vanha Kaivos) klo 18.00 kahden teoksen ilta. VAPAA PÄÄSY.

Sofia Keto-Tokoi ja Teuvo Taimioja: Duetto

Sofia Keto-Tokoin ja Teuvo Taimiojan Duetto etsii vastauksia kysymyksiin: Mitä on aistiminen, kuuleminen, soittaminen ja liikkuminen? Kuinka löytää yhteinen kieli äänen ja liikkeen maisemassa?

Duetossa yhdistyvät nykytanssi ja nykymusiikki klassiselle kitaralle. Teoksessa elää kaikuja menneisyydestä ja uusia olomuotoja. Duetossa kuullaan mm. Stephen James Webbin sävellys Ennen kun näit neidon, joka yhdistelee suomalaisia unohdettuja kansanlauluja.

Sofia Keto-Tokoi on Outokummun tanssin koulutuksesta valmistunut tanssitaiteilija sekä muusikko Sibelius-Akatemiasta.

Teuvo Taimioja on joensuulaislähtöinen Sibelius Akatemiasta valmistunut klassinen kitaristi ja toimii mm. yhtenä Kitara Nova-festivaalin taiteellisista johtajista.

Kuultavat kappaleet:

Vesimittari - Aki Yli-Salomäki

Stephen Webb - Ennen kuin näit neidon

Käy Neitoa Kaksi - trad. (Arr. Cassado)

(Kesto n. 30 min)

 

Anniina Dyster ja Hanna Heino: SATTUMALTA

Sopiiko jos hetkeksi eksymme tähän?

Esson baariin, Kalevan kuppilaan, torin laidalle, bussipysäkille tai sadevesisaaviin, jollainen olisi tietysti erittäin kätevä olla mukana.

SATTUMALTA antaa musiikin viedä ja ottaa sattumat osaksi esitystä. Tanssi kulkee kohti maailmaan sisältyviä olennaisia mysteereitä, jotka asettavat rajat suunnittelemiselle ja kontrollille. Eksyksissä oleva saa hetken olla vailla paikkaa, vapaa suunnasta, tulevasta ja menneestä.
Esitykset ovat inspiroituneet harhailusta, hetkeen unohtumisesta, lavatanssikulttuurista ja vanhoista iskelmistä.

Anniina Dyster on freelance-tanssitaiteilija Itä-Suomesta. Hän on kiinnostunut improvisaatiosta, ajattelusta sekä tilojen ja tilanteiden luomisesta liikkeelle ja kohtaamisille.

Hanna Heino on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja sairaanhoitaja (AMK), joka lähestyy tanssin ja hoitotyön rajapintoja erilaisten kanavien kautta.

Janne Vänskä on outokumpulainen muusikko ja musiikkipedagogi. Hän toimii tällä hetkellä harmonikansoiton opettajana Keski-Karjalan musiikkiopistossa ja tekee säännöllisesti keikkoja niin soolona kuin eri kokoonpanojen kanssa.

(Kesto n. 30 min)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

SELMA JUUDIT ALESSANDRA (f.k.a Selma Savolainen Quartet)

KULTTUURITALO MARITA 8.11.2021 klo 18.00, liput 10/5€

Selma Juudit Alessandran indie-jazziksi kutsuttu musiikki yhdistää suvereenisti röyhkeyttä, rouheutta ja hienostuneisuutta. Laulun, vintage-kosketinsoittimien sekä villiintyneen rytmisektion soundissa on paljon tuttua, mutta enimmäkseen jotain täysin uutta. Lauluyhtye Signestä tutun Selma Savolaisen sävellysten ja tekstien ympärille vuonna 2015 perustettu yhtye julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019.

Selma Savolainen – laulu, kosketinsoittimet
Artturi Rönkä – kosketinsoittimet
Joonas Tuuri – sähköbasso
Jesse Ojajärvi – rummut

8.11.2021 klo 18.00 Kulttuuritalo Marita, liput 10/5€

----------------------------------------------------------------------------------------------

RED NOSE COMPANY-JUOKSUHAUDANTIE

2.12.2021 Kulttuuritalo Marita klo 18.00 LIPUT 15/10€

Heti joulukuun alkuun tarjolla erittäin korkeatasoista teatteria, kun Red Nose Companyn Zin (Timo Ruuskanen) ja Mike (Tuukka Vasama) valloittavat Kulttuuritalo Maritan lavan. Tule itse kokemaan tämä vuonna 2019 yli 20 000:n henkilön yleisön kerännyt ryhmä.

JUOKSUHAUDANTIE

Kari Hotakaisen Finlandia-palkittu romaani kertoo rakkaudesta, parisuhteesta ja suomalaisesta omakotitalounelmasta. Red Nose Companyn versiossa nousevat esiin tarinan kepeämmät sävyt. Tarinaa rytmittävät näyttelijöiden upeat tulkinnat rock-klassikoista: U2:sta Neil Youngiin ja Johnny Cashiin. Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso KauttoJuoksuhaudantie - Red Nose Company

2.12.2021 Kulttuuritalo Marita klo 18.00 LIPUT 15/10€