Outokummun tapahtumakalenteri

Outokummun tapahtumat

Menoinfo

Tapahtumanostoja

Elokuvateatteri Marita

Outokummun keskustassa, osoitteessa Koulukatu 1 sijaitseva Elokuvateatteri Marita tarjoaa aktiivisesti ja monipuolisesti elokuvatarjontaa. Siirry Elokuvateatteri Maritan verkkosivuille painamalla kuvaa tai tätä linkkiä.

 


Into ja Urmas Uimarihuhta vs. koko maailma

Kulttuuritalo Marita, Liput: 15 €

1.7. klo 19.00 (ensi-ilta)
3.7. klo 15.00
3.7. klo 19.00

“Vakooja tai ei, mä olen silti Outokummun paras tanssiopiskelija!”

Into ja Urmas Uimarihuhta vs. koko maailma on hurmaava ja energinen komedia nuoresta savolaisesta miehenalusta, Intosta, joka matkaa Vesannolta Helsinkiin haaveillen tanssijan urasta. Yöjunassa Into kohtaa toisen tanssijan nimeltä Urmas Uimarihuhta. Urmas ei kuitenkaan ole vain tanssija, vaan peitetehtävissä toimiva tiedustelupalvelun agentti.

Urmas matkaa Outokummusta saatuaan tuoreen vainun naamioituneen KGB-vakooja Boriksen jäljistä. Ne vievät Helsinkiin. Arkkivihollisensa saattamiseksi satimeen Urmas päättää lyöttäytyä yhteen Inton kanssa, tämän etsiessä kaupungin sykkeestä mahdollisuuksia tanssia.

Ja kuten voi arvata, mikään ei mene niin kuin pitäisi. Maailma susirajan sillä puolen on aavistamatonta, eikä mistään meinaa tulla mitään kunnes kaksikko viimein löytää etsimänsä. Tuntuu, kuin koko maailma olisi kaksikkoa vastaan.

Lavalla nähdään dynaaminen kajaanilaisduo Elias Keränen ja Samppa Heikkinen heidän yhdessä myös ohjatessa näytelmän Keräsen omasta tekstistä. Boriksen roolin tuo lavalle niin ikään kajaanilaislähtöinen Iiro Tuovinen ja pääkaupunkiseudun suurta maailmaa värittävät lukuisat ääniroolit läpi näytelmän.

Tanssillinen esitys on ennen kaikkea tarina kahden ihmisen yllättävästä ystävyydestä ja hillitön komedia, jossa hyvä maku ottaa hallitun sivuaskeleen, rentouttaa polvensa ja antautuu rytmin mukaan.

“Hei, meidän duetolla on sittenkin nimi. Me ollaan Into ja Urmas Uimarihuhta
vastaan koko maailma.“

 

Ikäsuositus 13+
Kesto n. 50 minuuttia.
Liput: 15 €
Tiedustelut: intojaurmas@gmail.com
Lisätietoja: www.intojaurmas.com

Työryhmä:

Käsikirjoitus: Elias Keränen
Ohjaus: Samppa Heikkinen ja Elias Keränen

Rooleissa
Into: Elias Keränen
Urmas Uimarihuhta: Samppa Heikkinen
Boris: Iiro Tuovinen

Äänisuunnittelu ja sävellys: Samuli Kivelä
Äänirooleissa: Anja Keränen, Joonas Kääriäinen, Ilona Louhivaara, Heikki Mäkäräinen, Joonas Saari, Tarja Sahlstedt, Pyry Äikää

Tuotanto: Aarni Koivisto


Facebook (Kulttuuritalo Marita, Outokummun kaupunki, Old Mine Residency), infonäytöt, menoinfot (Karjalainen ja Tapahtumat Pohjois-Karjala), kaupungin www… Muista seurata myös edellä mainittuja!