Liiketoimintaa Outokumpuun -voittaja

Liiketoimintaa Outokumpuun -voittaja on Innopelletti Oy Villasta pulloon -idealla

Start Me Up -liikeideakilpailun voittajat julkistettiin 15.5. Palkintogaalassa Tiedepuistolla.

Lämpimät onnittelut Liiketoimintaa Outokumpuun -voittaja Annika Kontkaselle (Innopelletti Oy) Villasta pulloon - Lampaanvillapelletit puutarhoihin ja kastelulannoitteiksi.

Outokummun kaupunginjohtaja Päivi Lintumäki ja Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Juuso Hieta palkitsivat sarjansa voittajan Innopelletti Oy:n liiketoimintakonseptin 2 000 eurolla.

Konseptissa hävikkilampaanvillasta valmistetaan liuosta puutarhoihin kastelulannoitteeksi. Tiivistämällä ja hygienisoimalla tuotetta voidaan myydä myös pumppupullossa. Liuosta varten lampaanvilla murskataan ja liotetaan veteen. Kaikki villan sisältämät ravinteet saadaan näin talteen ja käyttökelpoisen muotoon kasveja varten. Villapelletti on oma tuotteensa, sitä käytetään pitkävaikutteisena ravinteena ja kosteuden sitojana puutarhassa.

Liiketoiminta perustuu kiertotalouteen, hyödyntäen lampaanvillahävikkiä ja kierrättäen sen ravinteet lannoitteeksi. Tuotteessa on potentiaalia jatkokehittämiseen ja laajentamiseen, mikä luo pohjan kestävälle liiketoiminnalle.

Innopelletti Oy:n tuotantotilat sijaitsevat Outokummussa, mikä tukee maaseudun elinvoimaisuuden kehittämistä ja säilyttämistä sekä edistää työllisyyttä.

 

Kaikki liikeideakilpailun voittajat näet Business Joensuun tiedotteessa