Навигационная цепочка

X Esiopetus aloitusteksti

Outokummun kaupungin esiopetuksen tiedot löytyvät PedaNet-sivuilta. 

Esiopetus velvoittavaksi

Perusopetuslain mukaan lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna.

Lakia sovelletaan 1.8.2015 alkaen.

Tavoitteena on parantaa lasten oppimisedellytyksiä ja lisätä koulutuksellista tasa-arvoa.

Esiopetus on opetussuunnitelmaan perustuvaa lasten kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä tukevaa opetusta. Esiopetuksessa lapsilla on tilaisuuksia monipuoliseen vuorovaikutukseen ja sosiaalisten taitojensa vahvistamiseen.

Maksutonta esiopetusta tarjotaan neljä tuntia päivässä pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina. Esiopetuksessa tarjotaan lounas. Esiopetusta saavalla lapsella on oikeus oppilashuollon palveluihin.

Esiopetuslapsen varhaiskasvatus

Esiopetuksen lisäksi tarvittava varhaiskasvatus on maksullista. Mikäli esiopetuksessa oleva lapsi tarvitsee hoitoa koulujen loma-aikoina, veloitetaan ko. päiviltä osa- tai kokopäivähoitomaksu.

Kuljetus

Outokummun kaupunki järjestää pääasiassa koulukyytien yhteydessä kuljetuksen kotoa esiopetuspaikkaan ja takaisin niille lapsille, jotka eivät tarvitse esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta ja joiden matka kotoa esiopetuspaikkaan on yli kolme kilometriä. Vanhemmat kuljettavat itse varhaiskasvatusta tarvitsevat esioppilaat.

 

 

X Päivähoitotoimisto

Varhaiskasvatustoimisto

varhaiskasvatusjohtaja
Jaana Reijonen
puh. 044 755 9305
jaana.reijonen@
outokummunkaupunki.fi

käyntiosoite:
Hovilankatu 2
83500 Outokumpu

postiosoite:
PL 47
83501 Outokumpu

Avoinna ma-pe 9-12, muina aikoina sopimuksesta.