Palveluksessasi: toimistosihteeri Leena Vähäkoski

Palveluksessasi-sarja: toimistosihteeri Leena Vähäkoski

Kaupungin henkilöstöä esittelevä Palveluksessasi-sarja jatkuu! Tänään vuoron saa hyvinvointipalvelujen monitoiminainen, toimistosihteeri Leena Vähäkoski.Kuka olet / mikä on ammattisi?

Leena Vähäkoski, hyvinvointipalveluiden toimistosihteeri


Kauanko olet työskennellyt Outokummun kaupungilla?

Nykyisessä tehtävässäni lokakuun alussa täyttyy kaksi vuotta. Ensimmäisen kerran olin kaupungilla töissä vuonna 2000 ja vuosina 2013-2014 toimin etsivänä nuorisotyöntekijänä.


Mitä työsi sisältää?

Työni on monipuolista toimistotyötä sekä ajoittain jalkautumista erilaisiin tehtäviin. Pääsääntöisesti työni kuvaan kuuluu hyvinvointipalveluiden toimistotöitä nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimen, lukion, perusopetuksen, varhaiskasvatuksen, vapaan sivistystyön sekä hyvinvointilautakunnan osalta. Jokaisella edellä mainitulla yksiköllä on omat asiantuntijat ja vastuuhenkilöt,
mutta jotkut osa-alueet ovat minun heiniä esim. varhaiskasvatuksen maksupäätökset ja sähköisten järjestelmien pääkäyttäjyys, perhepäivähoitajien palkkojen valmistelutyöt, koulukyytivastaavan tehtävät, perusopetuksen tietyt tilastoinnit, AIP-kerhon toimistotehtävät, hyvinvointipalveluiden laskutusliikenne ja tilavuokrausjärjestelmän ylläpito, lautakunnan pöytäkirjanpitäjän tehtävät, avustusten maksatus ja lisäisikö tähän, että ”muut sekalaiset hyvinvointipalvelun hallinnolliset tehtävät”. Lisäksi kuulun Outokummun kaupungin tapahtumatyöryhmään. Työaikani ja ammattitaitoni puitteissa osallistun myös tarvittaessa muun muassa vanhempainiltoihin, teemapäiviin ja järjestötapahtumiin. Koen olevani palveluammatissa - kaupunkilaisten ja täällä vierailevien käytettävissä.


Mikä on työssäsi parasta?

Lyhyesti: parasta työssäni on se, että tykkään siitä. Ja kun työstään tykkää, niin voi olla hyödyksi muillekin. Työni on rauhallista toimistotyötä yhdistettynä monipuolisiin touhuihin ihmisten kanssa – oikein kiva kombo.


Terveisiä kaupunkilaisille!

Asuin joitakin vuosia sitten poissa Outokummusta. Tuona aikana näin, että Outokumpu on sopivan kokoinen, helppo, monipuolinen ja omaperäinen kaupunki - ihmiset ja tunnelma olivat hyvä syy muuttaa takaisin. Raikasta syksyä kaikille!