Visit Outokumpu

Poika ja tyttö kalassa. VisitOutokummun logo.

Tervetuloa Outokumpuun!

Tervetuloa Outokumpuun, kaikkien kokoiseen kaupunkiin!


Outokumpu on ainutlaatuinen, noin 6 500 asukkaan seutukaupunki Pohjois-Karjalan länsiosassa. Kaupunki sijaitsee loistavalla paikalla valtatie 9:n varrella, kahden maakuntakeskuksen välissä: Joensuuhun on matkaa 45 kilometriä, Kuopioon 100.

Outokumpu tunnetaan Suomessa ja maailmalla erityisesti kaivoshistoriastaan, vankoista teollisista perinteistään sekä juurevasta kulttuuritarjonnastaan. Nykyisin Outokummun merkittävin nähtävyys on kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva linnamainen Vanha kaivos, jossa toimivat mm. Kaivosmuseo ja Lasten Kaivos -elämyspuisto.

Outokummun palvelutarjonta on ensiluokkainen; aivan kaupungin ytimestä löytyvät mm. urheilutalo-uimahalli, E-9-koulu, kirjasto, elokuvateatteri, jäähalli, urheilukenttä, lenkkipolut ja hiihtoladut. Kaupungissa toimii lukuisia erikoisliikkeitä, joiden tarjontaan voi tutustua mm. VisitOutokumpu-sivustolla ja Digiväylä-sivustolla. Sote-palveluja tarjotaan Outokummun terveysasemalla.

Opetusta Outokummussa tarjoavat kaupungin päiväkodit, Kummun koulu (esiopetuksesta 9.-luokkaan), lukio Vanhalla kaivoksella sekä Riverian ammatillinen oppilaitos, jonka koulutusvalikoimassa on mm. media-alan ja tanssin opintoja.

Vain viiden kilometrin päässä Outokummun ydinkeskustasta sijaitsevat Särkiselän hiekkarannat sekä erämainen Erä- ja luontokeskus, jossa on mm. 12 järven melontareitti, virkistysalueet ja koko perheelle sopivat mukavat patikkareitit.

Lämpimästi tervetuloa Outokumpuun, kaikkien kokoiseen kaupunkiin!

 

Vesihuolto - outokummunkaupunki.fi