Navigation Menu

Навигационная цепочка

Ajankohtaiset uutiset

Tälle sivulle on koostettu kaupungin eri toimialojen ja yksiköiden julkaisemia tiedotteita ja uutisia

 

Tiedote: Asiointiliikenne jatkuu 1.2.2020

Asiointiliikenne Outokummussa jatkuu 1.2.2020 alkaen: liikennöintipäivät, aikataulut ja reitit ovat ennallaan. Outokummun kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan tänään.

Lisätietoja:
Hallintopalvelut
Hallinto- ja talousjohtaja Päivi Lintumäki
p. 050 382 7769


Lauantaina 18.1. klo 13.00 Kino Maritassa esitetään elokuva "Toveri, missä olet nyt?" 

Paikalla ohjaaja Kirsi Marie Liimatainen. Elokuvan jälkeen keskustelua. Vapaa pääsy!

Yhteistyössä: Outokummun kaupunki, Kino Marita ja Vanhan Kaivoksen Residenssi. Ohjaaja Kirsi Marie Liimatainen on Vanhan Kaivoksen Residenssin vieraana tammikuussa 2020.

TOVERI, MISSÄ OLET NYT?
Vuonna 1988 20-vuotias Kirsi Marie Liimatainen lähtee Itä-Berliiniin. Tampereella hän on kuulunut talonvaltaajiin, nyt suuntana on DDR:n kansainvälinen nuorisokorkeakoulu ”Wilhelm Pieck”. Oppiaineena on Marxismi - Leninismi. Koulun oppilaat tulevat ympäri maailmaa, yhteensä yli 80 maasta - rautaesiripun molemmin puolin. Osa saapuu maahan laillisesti, toiset peitenimen turvin. He ovat vapaustaistelijoita, puolueaktivisteja ja opiskelijaliikkeen edustajia. Nuoria ihmisiä, joita yhdistää toivo paremmasta maailmasta. Kampuksella eletään kansainvälisen solidaarisuuden hengessä, mutta reaalisosialismi näyttää kolikon toisen puolen: teoria ja käytäntö eivät kohtaa. Kesällä 1989 kurssi päättyy - samana syksynä Berliinin muuri murtuu.

24 vuotta myöhemmin, Kirsi Marie Liimatainen matkustaa Saksaan, Boliviaan, Chileen, Libanoniin ja Etelä-Afrikkaan. Vain muutaman valokuvan ja tiedossaan olevan koodinimen turvin, Kirsi Marie koettaa selvittää mitä entisille opiskelutovereille ja vapautustaistelijoille tapahtui. Mitä yhteisestä päämäärästä kaikkien kansojen vapauttamisesta jäi jäljelle? Onko tämän päivän globalisoituneessa maailmassa vielä unelmia, joiden puolesta kannattaa taistella?

Dokumenttielokuva, 112 min
Ohjaus: Kirsi Marie Liimatainen

 


 

Hyvinvointilautakunnan avustukset ovat haettavissa 31.1.2020 asti

Haku tapahtuu sähköisesti Miunpalvelut-portaalissa osoitteessa miunpalvelut.fi/outokumpu. Katso tarkemmat hakuohjeet tästä.

Lisätietoja:
Hyvinvointipalvelut
p. 050 502 3207
leena.vahakoski@outokummunkaupunki.fi

​​​​​​​​


   Kaavoituskatsaus 2019-2020


 

Tiedote 22.11.2019

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa aloittaa vuonna 2020 peräti 18 uutta kuntaa

Uudet kunnat ovat Eurajoki, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Kauhajoki, Keuruu, Kotka, Lapinjärvi, Leppävirta, Liminka, Loppi, Loviisa, Maalahti, Outokumpu, Pedersöre, Porvoo, Ranua ja Riihimäki.

Ennestään Lapsiystävällinen kunta -mallissa on 19 kuntaa. Uusien kuntien aloitettua mallin piirissä on lähes 30 prosenttia Suomen lapsista.

Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin.

- Kunnilla on tärkeä tehtävä edistää lapsen ihmisoikeuksien toteutumista. Lapsen oikeudet toteutuvat tai jäävät toteutumatta lasten arjessa. On todella hienoa nähdä, miten monet kunnat haluavat sitoutua kehittämään pitkäjänteisesti lapsiystävällisyyttään”, sanoo UNICEFin asiantuntija Johanna Laaja.

Lapsiystävällisessä kunnassa lapsen oikeudet toteutuvat jokaisen alle 18-vuotiaan arjessa.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että lasten ja nuorten tietämys omasta arjestaan vaikuttaa kunnan päätöksentekoon ja palvelujen kehittämiseen. Kunta tekee lapsivaikutusten arviointia lapsia koskevista päätöksistä, ja lasten oikeus riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista näkyy kunnan talousarviossa. Jokaisella lapsella on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja käyttää palveluita.

Malliin lähteneet kunnat voivat saada UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen kahden vuoden kehittämistyön jälkeen. Tunnustus on myönnetty tähän mennessä 13 kunnalle.

Lisätietoja

Johanna Laaja, Suomen UNICEF, asiantuntija, 040 721 1515, johanna.laaja@unicef.fi
Uusien mallissa aloittavien kuntien yhteyshenkilöiden tiedot Johanna Laajan kautta.

Lisää tietoa Lapsiystävällinen kunta -mallista: www.unicef.fi/unicef/tyomme-suomessa/lapsiystavallinen-kunta-projektiesittely/

 


  Vesihuoltopalvelujen hinnasto 1.1.2020 alkaen

 

Koululaisliikenteen aikataulut 2019-2020

 

Hae hyvinvointilautakunnan kumppaniksi