Outokummun kaupunki on jakanut vuosittaiset kulttuuri- ja nuorisopalkinnot, Vuoden liikuttaja -palkinnon sekä liikunnan stipendit

Outokummun kaupunki on jakanut vuosittaiset kulttuuri- ja nuorisopalkinnot, Vuoden liikuttaja -palkinnon sekä liikunnan stipendit

Nuorisopalkinnon saaja 2023: Mika Tanskanen
Mika Tanskanen on tehnyt pitkäjänteistä ja tärkeää työtä Outokummun nuorison parissa. On selkeää, että nuorten parissa tehtävä työ on Mikalle sydämen asia. Hän työskentelee ennakkoluulottomasti ja huomioonottavasti erilaisten nuorten parissa. Mikan leveä ja iloinen naurunhyrinä täyttää tilan ja riisuu kyynisimmätkin aseistaan.
Mopokerho ei ole itsestäänselvyys isommissakaan kaupungeissa. Erityistä kiitosta on tullut myös poliisin toimesta siitä, että Mika ja Outokummun kaupunki auttavat nuoria pitämään kulkuneuvonsa turvallisessa ajokunnossa.

Kulttuuripalkinnon saaja 2023: Kaivos-festivaali / Kulttuuriyhdistys Ääninen ry
Kaivos-festivaali on mielenkiintoisesti kuratoitu ja tasokkaasti järjestetty poikkitaiteellinen tapahtumakokonaisuus, joka on vakiinnuttanut oman uniikin asemansa Outokummun ja Suomen kulttuurikentässä. Tapahtumaa on koronavuosien taukoa lukuun ottamatta järjestetty vuosittain vuodesta 2016 alkaen, ja kerta toisensa jälkeen se kokoaa kansainvälisen taiteilijajoukon ja haltioituneen yleisön Vanhan kaivoksen mykistävään ympäristöön.
Kaivos-festivaali on myös hieno esimerkki siitä, kuinka Outokummun ainutlaatuiset puitteet ovat houkuttaneet muualta kotoisin olevia taiteilijoita synnyttämään tänne pysyväluontoista toimintaa, ja innostamaan paikallisia mukaan työhön. Tätä nykyä Kaivos-festivaalia järjestää outokumpulainen Kulttuuriyhdistys Ääninen ry.

Vuoden liikuttaja 2023 Outokummussa: Outokummun Kiekko ry
Jääkiekkoilun parissa ei ole Outokummussa ollut näin laajaa, noin 100 lapsen harrastajajoukkoa, useaan vuosikymmeneen. Toimintaa löytyy leijonakiekkokoulusta aina U15 junioreihin asti ja juniori-ikäisiä pelaajia mukana myös edustusjoukkueessakin. Kiekkoperheet osallistuvat aktiivisesti toimintaan vauvasta vaariin! Seura on aloittanut toiminnan kehittämisen Olympiakomitean/jääkiekkoliiton Tähtiseuraohjelmaan liittymällä.

Vuoden liikuttajapalkinnot jaetaan Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (PoKaLi) Urheilugaalassa Joensuussa.

Liikunnan stipendinsaajat 2023:
Keijo Kuisma, voimannosto
Ville Oinonen, karate
Jarno Härkönen, karate
Kari Koskinen, valmentaja
Topias Poutiainen, yleisurheilu
Meri Mikkonen, valmentaja
Roope Räsänen, hirvenhiihto
Erno Räsänen, hirvenhiihto
Heikki Eerikäinen, valmentaja

Outokummun kaupungin erityistunnustus: hyvinvointijohtaja Jukka Orenius
Vuosikausien liikkuvan kulttuurin, kulttuurinuorison ja nuorisokulttuurin liikuttava Multi-Jukka.