Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta

 

Työtoiminnan tarkoituksena on asiakkaan elämänhallinnan ja työllistymismahdollisuuksien parantaminen. Työtoiminta on tarkoitettu pidempään työttömänä olleille henkilöille. Työtoiminta perustuu TE-toimistossa laadittavaan aktivointisuunnitelmaan tai sosiaalitoimistossa laadittavaan palvelusuunnitelmaan.

Työtoimintapaikat ovat työllisyyspalvelujen työpajoilla, kaupungin muissa yksiköissä, järjestöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä. Työtoimintaa ei ole mahdollista järjestää yrityksissä. Työtoimintaa järjestetään 1-4 päivää viikossa arkisin, 4-8 tuntia päivässä.

Työtoiminnasta asiakkaat voivat siirtyä esimerkiksi työkokeiluun, palkkatukityöhön, koulutuksiin, muihin tukipalveluihin, kuntoutukseen, eläkkeelle tai avoimille työmarkkinoille. Työtoiminnan aikana asiakkaalla on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa työhönvalmentajalta mm. opiskelu-, työnhaku-, koulutus-, sekä eläke- ja velkaneuvonta-asioissa.

 

Työtoimintaan osallistuva saa työmarkkinatukea. Tämän lisäksi työtoiminta-ajalta saa kulukorvausta 9€ /käyntipäivä sekä mahdollisesti korvausta matkakustannuksista.

 

TYÖPAJAT

 

Kaupungintalon paja 

Kuusjärventie 3

 

Tekninen paja

Pohjoisahonkatu 29

Kuntouttavan työtoiminnan henkilöstö

Työpajaohjaaja / Kaupungitalon paja
Anne Kaasinen
puh. 050 373 5303 / anne.kaasinen@outokummunkaupunki.fi

Työpajaohjaaja / Kaupungintalon paja
Tuija Laatikainen
puh. 044 755 9212 / tuija-inkeri.laatikainen@outokummunkaupunki.fi

Työpajaohjaaja / Pohjoisahon paja
Mika Tanskanen
puh. 050 478 4779 / mika.t.tanskanen@outokummunkaupunki.fi

Työpajaohjaaja / Pohjoisahon paja
Olli Martikainen
puh. 050 435 9468 / olli.martikainen@outokummunkaupunki.fi