Poikkeustilannetiedote 16.3.2020

⚠️ Poikkeustilannetiedote: Outokummun sisäliikuntapaikat, nuorisotila Kirvo, yhteisötalo Servo, Kulttuuritalo Marita ja kirjasto suljettu toistaiseksi, kaupungin järjestämät tapahtumat peruttu - Kaupungintalon toiminnassa muutoksia ⚠️

Outokummun kaupungin toimintoihin tulee muutoksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Tutustu seuraaviin ohjeisiin huolella ja jaa niitä, kiitos. Ohjeistusta päivitetään jatkuvasti (viimeisin päivitys 21.3.2020)

Kaikki yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset ja tilaisuudet on kielletty aluehallintoviraston määryksellä 13.4.2020 asti. Kaikkea tarpeetonta oleskelua julkisilla paikoilla tulee välttää.

Outokummun uimahalli, urheilutalo, kuntosali, jäähalli, Kummun koulun liikuntasali, nuorisotila Kirvo, yhteisötalo Servo, Kulttuuritalo Marita sekä kirjasto on suljettu yleisöltä. Varhaiskasvatuksen osalta urheilutalo ja jäähalli ovat edelleen käytössä toistaiseksi. Toimenpitein ehkäistään koronaviruksen leviämistä sekä vapautetaan siivoustyöresurssia muihin kohteisiin, erityisesti terveysasemalle ja vanhuspalveluyksiköihin.

Urheilutalo avautuu tämänhetkisen tiedon mukaan seuraavan kerran yleisölle peruskorjauksen jälkeen loppuvuonna 2020, jäähalli tulevana syyskautena. Kirjasto on avoinna seuraavan kerran 14.4.2020, ellei toisin ilmoiteta. Muiden tilojen aukeamisesta uudelleen tiedotetaan erikseen.

Kaupungintalo on suljettu vierailijoilta 17.3. alkaen toistaiseksi. Kaupungin ja KOy Kummun Kotien asiakaspalveluun suositellaan otettavan yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Tapaamiset paikan päällä ovat sovittavissa ajanvarauksella.

Kaupungin järjestämät tilaisuudet, tapahtumat ja julkiset kokoontumiset on peruttu 17.3. alkaen toistaiseksi.

Maan hallituksen päätöksellä koulut on suljettu Suomessa keskiviikosta 18.3. lukien. Perjantaina 20.3. annetun ohjeistuksen mukaan 1-3-luokkien oppilaiden osalta tarjotaan myös lähiopetusta, mutta ensisijainen suositus on kotiopetus, jos huoltajat pystyvät sen järjestämään. Kaupungin varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.

⚠️ Yleisiä tietoja ja toimintaohjeita koronaviruksesta:
www.outokummunkaupunki.fi/korona
www.thl.fi/korona

⚠️ Lisätietoja kaupungin toimintojen osalta antaa kaupunginjohtajan johtoryhmä:

Yleiset asiat: kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen, p. 044 755 9220, pekka.hyvonen@outokummunkaupunki.fi

Hallintopalvelut, kaupungintalo: hallinto- ja talousjohtaja Päivi Lintumäki, p. 050 382 7769, paivi.lintumaki@outokummunkaupunki.fi

Kiinteistöasiat: kaupunkirakennejohtaja Jarkko Karvonen, p. 044 755 9330, jarkko.karvonen@outokummunkaupunki.fi

Hyvinvointipalvelut, koulut: hyvinvointijohtaja Jukka Orenius, p. 044 755 9240, jukka.orenius@outokummunkaupunki.fi

Tiedottaminen, viestintä: kehitysjohtaja Jukka-Pekka Lätti, p. 044 755 9515, jukka-pekka.latti@outokummunkaupunki.fi