Tärkeää tietoa hiihtäjille - Matovaaran kunnostustyöt

Outokummun kaupunki tiedottaa: Tärkeää tietoa hiihtäjille! 

ELY-keskus myönsi alkuvuonna 2021 Outokummun kaupungin hakemalle avustukselle 20 000 euroa, jonka käyttötarkoituksena on Matovaaran pururadan kunnostaminen ja jatkaminen, sekä opasteiden ja kiintorastiverkon kunnostus. 

Päätöksen mukaisesti kesän ja syksyn aikana Matovaaralla, niin sanotun Tasamaan lenkin lisäosaa on raivattu, tasattu ja levennetty. Koko reitin osalta reittiä on myös kunnostettu. Uudet opasteet ja opastaulut on hankittu, sekä kiintorasti kartta päivitetään ja rastitolppia uusitaan.  

Hankkeeseen sisältyy myös Matovaaran valaistun reitin, eli pururadan pinnoittaminen kivituhkalla liikkumisen helpottamiseksi kaiken ikäisille liikkujille. Reitillä on märempiä kohtia, jonka takia kivituhkan levitykseen odotettiin maan routaantumista. Kivituhkan levitys aloitettiin Tasamaan lenkistä ja jatkettiin Matovaaran mäen reitteihin.  

Runsas lumisade on kuitenkin keskeyttänyt kivituhkan levitystyöt. Uutta aikataulua suunnitellaan sääolosuhteita seuraten.  Tasamaan lenkkiä on tampattu ja mikäli ennusteen mukainen lumimäärä tänään torstaina 25.11. sataa, niin viikonloppuna pääsee Tasamaan lenkillä aloittamaan hiihtokauden. Lumen seassa saattaa vielä tuolloin olla irtokiviä ja muuta roskaa, joten hiihtäjien pyydetään olemaan tarkkaavaisia. 

Lisätietoja ELY-keskuksen myöntämästä tuesta: Valtiolta mittava tuki lähivirkistysalueiden kunnostukseen - Ympäristöministeriö

Hyvää ja talvista hiihtokautta kaikille!