SYKSYN TULEVAA OHJELMISTOA

ALMA - Kaksi matkaa Länttä kohti

Pirkko Kurikan kirjoittama teos Alma – kaksi matkaa Länttä kohti on runollinen teos ja myös Ihmetarina ja legenda. Se tuo näyttämölle kirjailijan, tässä meidän ajassamme. Kirjailija kertoo mummonsa evakkotaipaleesta Viipurista kohti Länttä. Teos tuo näyttämölle myös toisen tason ja orpotytön. Tyttö on lehmiorja, vastasyntyneenä
mahtitalon portaille hylätty, lehmien kyljessä kasvanut. Eikä tyttö muusta tiedä, kunnes tulee hetki, joka panee tytön ja lehmät vaeltamaan kohti länttä.

KULTTUURITALO MARITA 23.9.2021 klo 18.00 LIPUT 15/10€

---------------------------------------------------------------------------------

Mathias Sandberg - The Doctor

Kitaristi Mathias Sandberg, joka on opiskellut mm. Manhattan School of Musicissä New Yorkissa ja Berklee College of Musicissä Bostonissa, on yksi Pohjanmaan kysytyimpiä jazzmuusikoita ja tekee vuosittain satakunta konserttia. Hän esiintyy sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ja on tehnyt kiertueita mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.

KULTTUURITALO MARITA 5.10.2021 klo 18.00 LIPUT 10/5€

-------------------------------------------------------------------------------------

YK:n päivänä 24.10.2021 klo 15.00 Teatteri Kiisulla konsertoi upea LIISA TAVI. Tämä kannattaa pistää kalenteriin. VAPAA PÄÄSY.

Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi palaa lavoille muutaman vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen yhdessä pianisti Arto Piispasen ja basisti Ville Rauhalan kanssa. Kauneimmat ja koskettavimmat laulut monien nuoruudesta osoittavat voimansa myös tässä ajassa. Illan aikana kuullaan Tavin klassikkolauluja kuten Elämälle kiitos, Jäähyväiset aseille, Seison torilla, Mustat kyyneleet, Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata ja Lasta ei saa tukuttaa. Liisa Tavin ainutkertainen konsertti osoittaa, että hyvä musiikki ei vanhene vaan kypsyy ja herkistää edelleen!

---------------------------------------------------------------------------------------

30.10.2021 Ravintola Takomo (Vanha Kaivos) klo 18.00 kahden teoksen ilta. VAPAA PÄÄSY.

Sofia Keto-Tokoi ja Teuvo Taimioja: Duetto

Sofia Keto-Tokoin ja Teuvo Taimiojan Duetto etsii vastauksia kysymyksiin: Mitä on aistiminen, kuuleminen, soittaminen ja liikkuminen? Kuinka löytää yhteinen kieli äänen ja liikkeen maisemassa?

Duetossa yhdistyvät nykytanssi ja nykymusiikki klassiselle kitaralle. Teoksessa elää kaikuja menneisyydestä ja uusia olomuotoja. Duetossa kuullaan mm. Stephen James Webbin sävellys Ennen kun näit neidon, joka yhdistelee suomalaisia unohdettuja kansanlauluja.

Sofia Keto-Tokoi on Outokummun tanssin koulutuksesta valmistunut tanssitaiteilija sekä muusikko Sibelius-Akatemiasta.

Teuvo Taimioja on joensuulaislähtöinen Sibelius Akatemiasta valmistunut klassinen kitaristi ja toimii mm. yhtenä Kitara Nova-festivaalin taiteellisista johtajista.

Kuultavat kappaleet:

Vesimittari - Aki Yli-Salomäki

Stephen Webb - Ennen kuin näit neidon

Käy Neitoa Kaksi - trad. (Arr. Cassado)

(Kesto n. 30 min)

 

Anniina Dyster ja Hanna Heino: SATTUMALTA

Sopiiko jos hetkeksi eksymme tähän?

Esson baariin, Kalevan kuppilaan, torin laidalle, bussipysäkille tai sadevesisaaviin, jollainen olisi tietysti erittäin kätevä olla mukana.

SATTUMALTA antaa musiikin viedä ja ottaa sattumat osaksi esitystä. Tanssi kulkee kohti maailmaan sisältyviä olennaisia mysteereitä, jotka asettavat rajat suunnittelemiselle ja kontrollille. Eksyksissä oleva saa hetken olla vailla paikkaa, vapaa suunnasta, tulevasta ja menneestä.
Esitykset ovat inspiroituneet harhailusta, hetkeen unohtumisesta, lavatanssikulttuurista ja vanhoista iskelmistä.

Anniina Dyster on freelance-tanssitaiteilija Itä-Suomesta. Hän on kiinnostunut improvisaatiosta, ajattelusta sekä tilojen ja tilanteiden luomisesta liikkeelle ja kohtaamisille.

Hanna Heino on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja sairaanhoitaja (AMK), joka lähestyy tanssin ja hoitotyön rajapintoja erilaisten kanavien kautta.

Janne Vänskä on outokumpulainen muusikko ja musiikkipedagogi. Hän toimii tällä hetkellä harmonikansoiton opettajana Keski-Karjalan musiikkiopistossa ja tekee säännöllisesti keikkoja niin soolona kuin eri kokoonpanojen kanssa.

(Kesto n. 30 min)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

SELMA JUUDIT ALESSANDRA (f.k.a Selma Savolainen Quartet)

Selma Juudit Alessandran indie-jazziksi kutsuttu musiikki yhdistää suvereenisti röyhkeyttä, rouheutta ja hienostuneisuutta. Laulun, vintage-kosketinsoittimien sekä villiintyneen rytmisektion soundissa on paljon tuttua, mutta enimmäkseen jotain täysin uutta. Lauluyhtye Signestä tutun Selma Savolaisen sävellysten ja tekstien ympärille vuonna 2015 perustettu yhtye julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019.

Selma Savolainen – laulu, kosketinsoittimet
Artturi Rönkä – kosketinsoittimet
Joonas Tuuri – sähköbasso
Jesse Ojajärvi – rummut

8.11.2021 (paikka ja liput TBA)

----------------------------------------------------------------------------------------------

RED NOSE COMPANY-JUOKSUHAUDANTIE

Heti joulukuun alkuun tarjolla erittäin korkeatasoista teatteria, kun Red Nose Companyn Zin (Timo Ruuskanen) ja Mike (Tuukka Vasama) valloittavat Kulttuuritalo Maritan lavan. Tule itse kokemaan tämä vuonna 2019 yli 20 000:n henkilön yleisön kerännyt ryhmä.

JUOKSUHAUDANTIE

Kari Hotakaisen Finlandia-palkittu romaani kertoo rakkaudesta, parisuhteesta ja suomalaisesta omakotitalounelmasta. Red Nose Companyn versiossa nousevat esiin tarinan kepeämmät sävyt. Tarinaa rytmittävät näyttelijöiden upeat tulkinnat rock-klassikoista: U2:sta Neil Youngiin ja Johnny Cashiin. Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso KauttoJuoksuhaudantie - Red Nose Company

2.12.2021 Kulttuuritalo Marita klo 18.00 LIPUT 15/10€