Hyvinvointiosuuskunta

Hyvinvointiosuuskunta välimuotoisen asumisen toimijana -hanke

Ehdota nimeä uudelle hyvinvointiosuuskunnalle ja voit voittaa 50€ lahjakortin Pohjois-Karjalan Osuuskauppaan!

Siirry ehdottamaan nimeä tästä.

Mistä on kyse?

Ikääntyneen väestön osuus lisääntyy niin valtakunnallisesti kuin Outokummussa. Tilastokeskuksen ennusteen mukaan Suomessa on vuonna 2030 lähes 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta. Outokummussa osuus on jo vuonna 2025 lähes 35%, joka lisää painetta nykyisiin asumisen muotoihin ja palveluiden järjestämistapoihin. Vuodesta 2019 lähtien Outokummussa on valmisteltu vapaaehtoistyönä Mikael Leimanin ideoiman hyvinvointiosuuskunnan perustamista. Osuuskunta järjestäisi uudella tavalla kaupunkilaisten asumista sekä elämisessä tarvittavien palveluiden järjestämistä. Ihmisten kotona asumista tuettaisiin nykyisiä palveluita kokonaisvaltaisemmilla ja tuloksellisemmilla palveluilla. 

Projektin tarkoituksena on tukea outokumpulaisten kotona asumista nykyisiä sektoroituneita palveluita kokonaisvaltaisemmilla ja tuloksellisemmilla palveluilla. tarkoituksena on myös nostaa kaupunkilaisten yhteisvastuu ja keskinäinen huolenpito hyvinvointiosuuskunnan avulla yksityisten, julkisen ja kolmannen sektorin tuottamien palveluiden rinnalle. 

Projektin tavoitteena on luoda Outokummun kaupungin ikääntyvän väestönosan tarpeisiin välimuotoisen asumisen toiminnallinen organisaatio, joka yhdistää vapaaehtoisen kansalaistoiminnan julkisiin ja yksityisiin palveluihin tarjoamalla hallinnon sektorit ja palvelutuotannon rajapinnat ylittävän, yhteisöllisen alustan.


Hankkeen etenemisestä tiedotetaan tällä verkkosivulla.

Hanketta toteutetaan ajalla 1.6.2022-30.4.2022.

Kesäkuu - heinäkuu 2022

  • Tarkennettu projektisuunnitelma valmistuu
  • Tutkimusyhteistyö alkaa
  • Yhteystyösuhteiden rakentaminen hyvinvointialueelle alkaa
  • Toimivaverkoston rakentaminen alkaa
  • Hankkeen tiedotus alkaa

 


Lisätietoja

Projektipäällikkö Lahja-Elina Vatanen

lahja-elina.vatanen@outokummunkaupunki.fi

050 300 1920

 

Outokummun kaupungin logo.Ympäristöministeriön logo.