Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset

Tälle sivulle on koostettu kaupungin eri toimialojen ja yksiköiden julkaisemia tiedotteita ja uutisia

 


Poikkeuksia kaupungintalon palveluissa heinäkuussa 2020

Outokummun kaupungintalon palvelupisteet ja Kiinteistö Oy Kummun Kotien asiakaspalvelu kaupungintalolla ovat suljettuina 6.7.-26.7.2020. Rakennustarkastaja on tavoitettavissa myös kiinnioloaikana, puh. 044 755 9333.

 


Pohjois-Karjalan leväseuranta 1.6.-30.9.2020

Pohjois-karjalan ely-keskuksen leväilmoituksen vastaanottajat

Havaintolähetin pikaohje leväseurantaan

Pohjois-Karjalan levätilanne

 


 

 


 

Pohjoisahon koulun hiekkakentän nurkkaukseen on järjestetty kasvien harrastajille paikka siirtoistutuksille jätä tähän/ota tästä periaatteella.


  

Tiedote 6.5.2020 Kummunkadun remontti jatkuu talvitauon jälkeen.

Urakoitsija aloittaa vko 20 kiveyspohjien teon Alatorin risteysalueelta, työt voivat aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä risteysalueella liikkumiseen. Sorapintaisten alueiden pölynsidonta toteutetaan urakoitsijan    toimesta lähipäivinä. Vko 21 alkupuolella Sänkinotkonkatu-Pohjoisahonkatu risteysalue suljetaan liikenteeltä, kiertotie syksyiseen tapaan ruplan tontin kautta, S-marketin parkkipaikalle. Risteysalueen kiveystyöt alkavat vko 21-22.

Työmaa etenee reunakivien ja luonnonkiveysten asentamisella ”alamäkeen” yhtäjaksoisesti. Urakoitsija tiedottaa vielä tarkemmin mahdollisista muutoksista liikennejärjestelyissä. Toivomme, että urakoitsijalle annetaan työrauha saattaa katuremontti valmiiksi ja pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa liikennöinnille.


 

Tiedote: Asiointipalvelu yli 70-vuotiaille (ns. korona-kauppa-apu)

Outokummun kaupungin yhteistyökumppaneineen tarjoama asiointipalvelu yli 70-vuotiaille toimii 29.5.2020 asti.

Palvelu ottaa kauppa- ja apteekkiasiointipyyntöjä vastaan numerossa
📞 050 533 8587 (normaali puhelumaksu).

Palvelunumero on avoinna arkisin klo 9-15, mutta varsinaiset asiointikäynnit ovat sovittavissa myös muihin ajankohtiin.

Huom! Suositus on, että asiakas tilaa yhdellä ostokerralla elintarvikkeita ja välttämättömyystarpeita useamman päivän tarpeisiin, ei kuitenkaan liikaa. Erityinen toivomus on, palvelun sujuvuuden ja riittävyyden turvaamiseksi, että asioinnissa suositaan mahdollisimman pitkälle omatoimista naapuriapua ja/tai esimerkiksi sukulaisten ja tuttavien auttamismahdollisuuksia.

 


 Kaavoituskatsaus 2019-2020


  Vesihuoltopalvelujen hinnasto 1.1.2020 alkaen


Koululaisliikenteen aikataulut 2019-2020


Hae hyvinvointilautakunnan kumppaniksi


Tiedote 22.11.2019

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa aloittaa vuonna 2020 peräti 18 uutta kuntaa

Uudet kunnat ovat Eurajoki, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Kauhajoki, Keuruu, Kotka, Lapinjärvi, Leppävirta, Liminka, Loppi, Loviisa, Maalahti, Outokumpu, Pedersöre, Porvoo, Ranua ja Riihimäki.

Ennestään Lapsiystävällinen kunta -mallissa on 19 kuntaa. Uusien kuntien aloitettua mallin piirissä on lähes 30 prosenttia Suomen lapsista.

Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin.

- Kunnilla on tärkeä tehtävä edistää lapsen ihmisoikeuksien toteutumista. Lapsen oikeudet toteutuvat tai jäävät toteutumatta lasten arjessa. On todella hienoa nähdä, miten monet kunnat haluavat sitoutua kehittämään pitkäjänteisesti lapsiystävällisyyttään”, sanoo UNICEFin asiantuntija Johanna Laaja.

Lapsiystävällisessä kunnassa lapsen oikeudet toteutuvat jokaisen alle 18-vuotiaan arjessa.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että lasten ja nuorten tietämys omasta arjestaan vaikuttaa kunnan päätöksentekoon ja palvelujen kehittämiseen. Kunta tekee lapsivaikutusten arviointia lapsia koskevista päätöksistä, ja lasten oikeus riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista näkyy kunnan talousarviossa. Jokaisella lapsella on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja käyttää palveluita.

Malliin lähteneet kunnat voivat saada UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen kahden vuoden kehittämistyön jälkeen. Tunnustus on myönnetty tähän mennessä 13 kunnalle.

Lisätietoja

Johanna Laaja, Suomen UNICEF, asiantuntija, 040 721 1515, johanna.laaja@unicef.fi
Uusien mallissa aloittavien kuntien yhteyshenkilöiden tiedot Johanna Laajan kautta.

Lisää tietoa Lapsiystävällinen kunta -mallista: www.unicef.fi/unicef/tyomme-suomessa/lapsiystavallinen-kunta-projektiesittely/