Navigaatiovalikko

Ajankohtaiset uutiset

Tälle sivulle on koostettu kaupungin eri toimialojen ja yksiköiden julkaisemia tiedotteita ja uutisia


 

Tiedote 22.11.2019

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa aloittaa vuonna 2020 peräti 18 uutta kuntaa

Uudet kunnat ovat Eurajoki, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Kauhajoki, Keuruu, Kotka, Lapinjärvi, Leppävirta, Liminka, Loppi, Loviisa, Maalahti, Outokumpu, Pedersöre, Porvoo, Ranua ja Riihimäki.

Ennestään Lapsiystävällinen kunta -mallissa on 19 kuntaa. Uusien kuntien aloitettua mallin piirissä on lähes 30 prosenttia Suomen lapsista.

Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin.

- Kunnilla on tärkeä tehtävä edistää lapsen ihmisoikeuksien toteutumista. Lapsen oikeudet toteutuvat tai jäävät toteutumatta lasten arjessa. On todella hienoa nähdä, miten monet kunnat haluavat sitoutua kehittämään pitkäjänteisesti lapsiystävällisyyttään”, sanoo UNICEFin asiantuntija Johanna Laaja.

Lapsiystävällisessä kunnassa lapsen oikeudet toteutuvat jokaisen alle 18-vuotiaan arjessa.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että lasten ja nuorten tietämys omasta arjestaan vaikuttaa kunnan päätöksentekoon ja palvelujen kehittämiseen. Kunta tekee lapsivaikutusten arviointia lapsia koskevista päätöksistä, ja lasten oikeus riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista näkyy kunnan talousarviossa. Jokaisella lapsella on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja käyttää palveluita.

Malliin lähteneet kunnat voivat saada UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen kahden vuoden kehittämistyön jälkeen. Tunnustus on myönnetty tähän mennessä 13 kunnalle.

Lisätietoja

Johanna Laaja, Suomen UNICEF, asiantuntija, 040 721 1515, johanna.laaja@unicef.fi
Uusien mallissa aloittavien kuntien yhteyshenkilöiden tiedot Johanna Laajan kautta.

Lisää tietoa Lapsiystävällinen kunta -mallista: www.unicef.fi/unicef/tyomme-suomessa/lapsiystavallinen-kunta-projektiesittely/

 


  

Vesihuoltopalvelujen hinnasto 1.1.2020 alkaenTiedote 15.10.2019:
Outokummun kau­pun­gin­hal­li­tus päätti yt-neuvottelujen aloittamisesta

Outokummun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.10. käynnistää henkilöstöjärjestöjen kanssa työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain (2007/449) 4 §:n 1-4 kohtien sekä lain yhteistoiminnasta yrityksissä (2007/334) lukujen 6 ja 8 mukaiset yhteistoimintamenettelyt talouden sopeuttamiseen tarvittavista toimenpiteistä talousarviovuodelle 2020 sekä suunnitelmavuodelle 2021 Outokummun kaupungissa ja sen tytäryhtiöissä.

Yhteistoimintamenettelyllä tavoitellaan sekä pysyviä että kertaluonteisia säästöjä. Pysyvien säästöjen osalta vuonna 2020 tavoitellaan 0,5 miljoonan euron henkilöstö menojen vähentämistä ja vuonna 2021 yhteensä 0,8 miljoonaan euron säästöjä. Henkilöstön vähentämistarve kaupunkikonsernissa olisi enintään 25 henkilöä, henkilötyövuosina noin 22 henkilötyövuotta.
 
Lisäksi kaupunginhallitus päätti perustaa talous- ja tulevaisuustyöryhmän, jonka tehtävänä on talouden tasapainottamiseen liittyvien toiminnallisten ratkaisujen hakeminen.


Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen, pekka.hyvonen@outokummunkaupunki.fi, puh. 044 755 9220
hallinto- ja talousjohtaja Päivi Lintumäki, paivi.lintumaki@outokummunkaupunki.fi, puh. 050 382 7769
henkilöstöpäällikkö, hyvinvointijohtaja Jukka Orenius, jukka.orenius@outokummunkaupunki.fi, puh. 044 755 9240


Koululaisliikenteen aikataulut 2019-2020


  Ympäristöministeriön kysely asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankkeissa


Hyvinvointilautakunnan avustusohjeet 2019


Hae hyvinvointilautakunnan kumppaniksi


Outokummun asiointiliikenne 2019


  Kaavoituskatsaus 2018