Palveluksessasi: Varhaiskasvatusjohtaja Jaana Reijonen

Palveluksessasi-sarja 3/2020: Varhaiskasvatusjohtaja Jaana Reijonen

Kaupungin henkilöstöä esittelevä Palveluksessasi-sarja jatkuu! Tällä kertaa esittäytymisvuorossa on kaupungin pienten puolen pomo, varhaiskasvatusjohtaja Jaana Reijonen.


Kuka olet / mikä on ammattisi?

Olen Jaana Reijonen ja työskentelen Outokummun kaupungilla varhaiskasvatusjohtajana.


Kauanko olet työskennellyt Outokummun kaupungilla?

Olen työskennellyt Outokummun kaupungin palveluksessa vuodesta 1989.  Ensimmäiset neljä vuotta työskentelin lastentarhanopettajana 3-6-vuotiaiden lasten ryhmässä.  Vuodesta 1993 lähtien toimin 15 vuotta isoimmassa päiväkodissa päiväkodinjohtajana. Vuosina 2004-2006 olin opintovapaalla ja sen jälkeen jatkoin pienemmän päiväkodin johtajana. Vuosina 2009- 2012 toimin sekä päivähoidonjohtajana että koulun apulaisjohtajana. Vuodesta 2012 eteenpäin olen vastannut varhaiskasvatuksesta sekä esiopetuksesta.

 

Mitä työsi sisältää?

Vastaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen johtamisesta, kehittämisestä sekä taloudesta.

Toimin päiväkodinjohtajien, varhaiskasvatuksen erityisopettajien sekä perhepäivähoitajien esimiehenä.

Vastaan myös varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta. Opastan perheitä lapsen varhaiskasvatusjärjestelyihin, palveluvaihtoehtoihin ja hakemiseen liittyvissä asioissa sekä teen varhaiskasvatus sekä esiopetuspaikka päätökset. Lapsiryhmien muodostamien sekä henkilöstön sijoittelu ja rekrytointi kuuluu myös työtehtäviini. Tärkeänä osana työtäni pidän myös omalta osaltani henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtimista.

 

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta työssäni on työn monipuolisuus sekä mahdollisuus oppia koko ajan uutta. Toimistotyön lisäksi kierrän yksiköissä pitämässä palavereja. Kenttätyöhön pääsen tutustumaan myös silloin,  kun kierrän perhepäivähoidossa kotikäynneillä. Yhteistyö seutukuntien kanssa on myös tiivistä. Meillä on varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa osaava ja avoin henkilökunta, jonka kanssa on ilo tehdä työtä.

 

Terveisiä kaupunkilaisille!

Kun tarvitsette lapsellenne varhaiskasvatuspaikkaa, ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä sopivaa hoitomuotoa. Otan mielelläni varhaiskasvatukseen liittyvää palautetta vastaan!