Palveluksessasi: toimistosihteeri-arkistonhoitaja Pekka Jääskeläinen

Palveluksessasi-sarja 1/2020: Toimistosihteeri-arkistonhoitaja Pekka Jääskeläinen

Kaupungin henkilöstöä esittelevä Palveluksessasi-sarja jatkuu! Tämän vuoden ensimmäisen esittäytymisvuoron saa hallintopalvelujen monitoimimies, toimistosihteeri-arkistonhoitaja Pekka Jääskeläinen.


 

Kuka olet / mikä on ammattisi?

Pekka Jääskeläinen, toimistosihteeri-arkistonhoitaja. Lisäksi toimin kaupungin tietosuojavastaavana.

Kauanko olet työskennellyt Outokummun kaupungilla?

Aloitin tässä työssä syyskuussa 2019. Olen kyllä aikaisemminkin työskennellyt Outokummun kaupungin palveluksessa, ensimmäisen kerran kesätöissä jo 1990-luvulla.

 

Mitä työsi sisältää?

Kuten tittelistä voi päätellä, työhöni kuuluu erilaisia toimisto- ja arkistonhoitotehtäviä. Arkistonhoitajana ohjaan kaupungin arkistotointa ja arkistonmuodostusta sekä huolehdin kaupungin pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista. Vastaan myös omaltani osaltani kaupungin asiakirjahallinnan kehittämisestä. Tällä hetkellä meillä onkin meneillään uuteen asianhallintajärjestelmään liittyvä tiedonohjaussuunnitelman laatiminen. Tavoitteena on kaupungin kaiken asiakirjahallinnan ja arkistotoimen sähköistäminen, eli pyrimme jatkuvasti vähentämään paperisten asiakirjojen käyttöä. Oikein toteutettuna sähköinen hallinto nopeuttaa tiedon hakua ja käsittelyä sekä helpottaa asiakirjojen säilyttämistä ja vähentää paperinkulutusta.

Tietosuojavastaavana pyrin seuraamaan, että henkilötietoja käsitellään Outokummun kaupungissa voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Annan myös tietosuoja-asioihin liittyvää opastusta sekä pidän yhteyttä valvontaviranomaisiin. EU:n yleinen tietosuoja-asetus antaa tietosuojavastaavalle oikeuden päästä seuraamaan kaikkia organisaation hallussa olevia henkilötietoja ja niiden käsittelytoimia. Henkilötietojen käsittelyyn onkin viime aikoina kiinnitetty paljon huomiota sekä julkisessa hallinnossa että yksityisellä sektorilla, myös Outokummussa.

 

Mikä on työssäsi parasta?

Työni on mielenkiintoinen yhdistelmä pähkäilyä vaativaa suunnittelua ja näkyvää käytännön tekemistä. Mukava työyhteisö on myös asia, jota arvostan.

 

Terveisiä kaupunkilaisille!

Ei anneta periksi, vaikka talous onkin nyt tiukoilla.