Navigaatiovalikko

Kadut ja Liikenne

 

 

Kadut ja liikenne

Liikenneväylät ja konekeskusyksikkö vastaa liikenneväylien kunnossapidosta, suunnittelusta ja uudisrakentamisesta sekä tuottaa konepalveluja eri hallintokunnille ja kuntalaisille.

Hoidettavia katuja on 65 km, kevyenliikenteenväyliä 16,7 km, jalkakäytäviä 5 km ja kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä 7,5 km.

Vuosittain korjataan huonokuntoisimpia katuja ja katualueita määrärahojen puitteissa. Kohteet määritellään tarkemmin käyttösuunnitelmassa.

Katuvaloja kunnostetaan EU-määräysten mukaisiksi ja huonokuntoisimpia valopylväitä uusitaan.
 

Tontin omistajan tehtävät

Katulain 669/1978 mukaan tontin omistaja vastaa tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta ja siihen liittyen tonttiliittymän kohdalle auratun lumen ja jään poistamisesta sekä ojarummun avoinna pitämisestä.

Lain mukaan ajoradalta tai jalkakäytävältä kertyneen aurausvallin poiskuljettaminen tarvittaessa kuuluu tontin omistajalle. Liittymälle ja tontille kertyviä lumia ei saa työntää ajoradalle eikä naapuritontille.

Tontin omistajan on lisäksi huolehdittava enintään kolmen metrin etäisyydelle tontin rajasta ulottuvan viherkaistan ja ojan alueella roskien poistamisesta ja kasvillisuuden siistinä pitämisestä. Jos tällä alueella on istutuksia, ne hoitaa kaupunki.
 

Kaupungin tehtävät

Kaupunki vastaa ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien talvikunnossapidosta ja liukkauden torjunnasta. Lisäksi kaupunki vastaa pientalovaltaisten alueiden jalkakäytävien aurauksista ja hiekan poistosta.

ELY-keskus vastaa Kuusjärventien, Polvijärventien, Outokummuntien ja Kaavintien ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien kunnossapidosta. Yhteydenotot Tienkäyttäjän linjaan puh. 0200 2100 (24 h/vrk).

Aurausalueet kartalla

Talviaikana aurauspäivystys ympäri vuorokauden, puh. 044 755 9436

 

Kadun rakenteiden ja istutusten kunnossapito kuuluu kaupungille koko katualueella.

 

Yhteystiedot:

Työnjohtaja Pentti Toivanen
Puh. 044 755 9348
Sähköposti: pentti.toivanen(at)outokummunkaupunki.fi tai tekninenvirasto(at)outokummunkaupunki.fi
Sijainen Taisto Räsänen, puh. 044 755 9448

Käyntiosoite:
Kaupunginvarasto, Työmiehenkatu 14, 83500 Outokumpu


Ilmoitukset korjaustarpeista yllä oleviin numeroihin tai sähköpostilla.

Katujen kunnossapitoon voit ottaa yhteyttä myös seuraavissa asioissa:

  • Katujen uudisrakentaminen
  • Päällystykset
  • Katuvalot
  • Liikennemerkit
  • Soranottoalueet
  • Sadevesiviemärit