Digiväylä Info

DV

 

Mikä Digiväylä on?

Digiväylä muodostuu kahdesta erillisestä palvelusta. Netissä toimivasta karttapalvelusta www.digivayla.fi ja kuudesta (6) infonäytöstä, joilla yritykset ja yhdistykset voivat mainostaa itseään ja palveluitaan.

Karttapalvelussa näkyy sijainnin lisäksi myös yrityksen ns. tuotekortti, jossa näkyvät yrityksen tarjoamat palvelut/tuotteet, yrityksen logo, sekä yhteystiedot.

Perustiedot tuotekortilla ja näkyvyys karttapalvelussa tulevat aina olemaan outokumpulaisille yrittäjille maksuttomia. Tuotekortin ja ensimmäiseen infonäytön mainoksen tekoon yrittäjä voi hakea kaupungin tarjoamaa 100 euron palveluseteliä.

Sisätiloissa olevat näytöt löytyvät kirjaston aulasta, uimahallilta ja Vanhan Kaivoksen Malmitalolta. Ulkonäytöt sijaitsevat Ruplan tontin laidalla, Hotelliravintola Kummun seinustalla, sekä Vanhan Kaivoksen kaivostunnelin suulla, Kummunkadun varrella. Kirjaston näytöllä tuote- ja puoluemainonta on kiellettyä. Yritysmainokset sallitaan.

Mikä on Digiväylä AR (lisätty todellisuus)?

Digiväylän AR on mobiilisovellus, jolla voit esimerkiksi tutkia ja katsoa Suomen eri kivilajeja ja niiden sijainteja Suomen kartalla, sekä Kummunkadun geologisella aikajanalla historialliseen syntyaikaansa pohjautuen. Digiväylä AR sovelluksella voit myös katsoa nostalgisia vanhoja kuvia Ruplan tontin katselupisteellä, uusitun liikenneympyrän läheisyydessä. Louhintaa esitteleviä Digiväylä AR-pisteitä löytyy Vanhan Kaivoksen alueelta.

Digiväylä AR sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista.

Digiväylä AR – Google Play ‑sovellukset

‎Digiväylä on the App Store (apple.com)

Miksi Digiväylä?

Digiväylän tavoitteena on palveluna parantaa mahdollisimman monen outokumpulaisen yrityksen ja yhteisön näkyvyyttä ja löydettävyyttä sekä opastaa käyttäjiä kaivosalueelta keskustan palveluihin kulkevan geologisen aikajanan ja sen varrella olevien opettavaisten AR-sovellusten avulla.

Miten Digiväylä on toteutunut?

Suuressa roolissa Digiväylän toteutuksessa ovat olleet kaksi EU-rahoitteista hanketta, jotka toteutuivat aikavälillä 1.10.2017-30.9.2020. Molemmat hankkeet tukivat vahvasti toisiaan.

Digiväylä – Infraosio, jossa suurin kokonaisuus on Kummunkadun peruskorjaus.

https://www.eura2014.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=A73590

Digiväylä oppimisympäristön kehittäminen, josta näkyvin osa on infonäytöt ja digivayla.fi alusta, sekä geologinen aikajana kivimateriaaleineen ja AR-sovelluksineen (lisätty todellisuus). Sovelluksen sisältöjä ovat olleet luomassa ja kommentoimassa Geologian tutkimuskeskus (GTK), Outokummun kaivosmuseo sekä outokumpulaiset kaivosharrastajat.

RR-tietopalvelu -hankekuvaus A73492, Digiväylä oppimisympäristöjen kehittäminen (eura2014.fi)

 

Vuosi 2022 Digiväylän osalta

Palvelu jatkuu maksuttomana koko vuoden 2022. Yrityspalveluseteli on käytössä myös vuoden 2022 loppuu saakka, joten yrittäjät voivat hyödyntää maksuttoman ensimmäisen mainoksen tuottamista.

Yritykset saavat nyt kolminkertaisen näkyvyyden yhdistyksiin verrattuna infonäytöillä. Yritys voi laittaa saman mainoksen 3 kertaa per mainoskierto. Yhdistyksillä mainokset rajataan yhteen mainokseen per mainoskierto.

 

Kuinka yrittäjä/yhdistys saa Digiväylän palvelut käyttöönsä?

Ottamalla yhteyttä sähköpostitse esko.vihava@outokummunkaupunki.fi. Sähköpostiin laittamalla yrityksen tai yhdistyksen nimen ja osoitteen, sekä haluttavan palvelunkäyttäjän nimi ja sähköpostiosoite. Tällä saa käyttöön tuotekortin ja sijaintimerkinnän karttapalveluun digivayla.fi, eikä se maksa mitään.

100 euron palvelusetelillä yrittäjä/yhdistys saa käyttöönsä palvelun, jolla tuotetaan tuotekortin tiedot, sekä ensimmäinen mainos infonäytöille. Palvelun tuottaa Mainostoimisto Antibox. Palveluseteli on yrittäjälle maksuton. Palvelusetelin tarjoaa Outokummun kaupunki, Outokummun seudun teollisuuskylä ja Outokummun Osuuspankki.

Hae Digiväylä-yrityspalveluseteliä tästä